Kymco Yager GT 125
Test proveden a když to shrnu, tak:
- rychlost víceméně shodná (jezdím rovinu mezi dvěma okresními městy a žádný podstatný rozdíl v rychlosti jsem nepocítil)
- foukání na nohy se zmírnilo (nohavice tak lehce povlávaly
)
- foukání na zbytek těla se rapidně zvýšil (při 90 km/h v poloze sedícího střelce to byl rapidní rozdíl mezi malým a velkým plexi)
- počet nachytaných much na helmě se rapidně zvýšil (a to ještě není muší sezóna, to co jsem nachytal dneska na 60 km trasy jsem v loni snad na helmu nenachytal)
Pro mě je to tedy poměrně jasná volba. Namontuju zase velké plexi a budu uvažovat o mírné úpravě spodní části pod řidítky (nahřát a lehce přihnout - plexi je po záruce, takže si to můžu dovolit
). To, že budu mít ofoukané nohy vyřeším delšími ponožkami, ale zase nebudu muset chytat všechny mouchy letící nad silnicí do bundy a do helmy. Raději budu omývat velký štít než helmu
Beru to tak, že mám skútr, na kterém spíš sedím než ležím, takže se smířím s provětranými lýtky, ale zbytkem těla v pohodě. Oblečení se dá vždycky nějak odlehčit, kdyby bylo nesnesitelné vedro.
Tak zatím čus.
P.S.: jsem si nevšiml, že můj příspěvek byl poslední na stránce a už se odlistovalo, tak jsem dnešní zkušenost přesunul do nového postu

- rychlost víceméně shodná (jezdím rovinu mezi dvěma okresními městy a žádný podstatný rozdíl v rychlosti jsem nepocítil)
- foukání na nohy se zmírnilo (nohavice tak lehce povlávaly
- foukání na zbytek těla se rapidně zvýšil (při 90 km/h v poloze sedícího střelce to byl rapidní rozdíl mezi malým a velkým plexi)
- počet nachytaných much na helmě se rapidně zvýšil (a to ještě není muší sezóna, to co jsem nachytal dneska na 60 km trasy jsem v loni snad na helmu nenachytal)
Pro mě je to tedy poměrně jasná volba. Namontuju zase velké plexi a budu uvažovat o mírné úpravě spodní části pod řidítky (nahřát a lehce přihnout - plexi je po záruce, takže si to můžu dovolit
Tak zatím čus.
P.S.: jsem si nevšiml, že můj příspěvek byl poslední na stránce a už se odlistovalo, tak jsem dnešní zkušenost přesunul do nového postu
Kymco Yager 125 GT, r.v. 2008, variátor Malossi, velké plexi Biondy.
Při včerejší cestě z práce, kdy jsem se dobrých 15 km táhnul za kamionem a nebyl shopen ho v 80 km/h předjet kvůli turbulencím a "línosti" Yagera, jsem se definitivně rozhodl, že plexi Givi půjde dolů.
A taky šlo, za 10 minut bylo zpátky originální. Večer jsem jel ke švagrové a byl to zase ten živý Yager, na který jsem byl zvyklý. Předjet auto jedoucí 80 km/h na 3/4 plynu úplně bez problémů, stejně tak držet 100 km/h (tachometrových) na půl plynu a nohavice jen jemně vlály.
Samozřejmě, že se vrátilo svištění větru okolo helmy, ale se zbytkem těla problém nemám. Jezdím zásadně v motobundě a rukavicích. A z mouchami taky problém nemám, na ty jsem zvyklý už z Agilitky a vozím si na ně pod sedlem jakousi švédskou utěrku.
Ony ty plexi (Givi a Biondi) jsou jinak tvarované, takže se určitě budou jinak chovat. Odkud jsi? Že bych to Biondi rád vyzkoušel. Stejně tak variátor Malossi mě zajímá, ten určitě taky udělá dost, alespoň u Agilitky to byl znatelný rozdíl. Pár fotek toho mého plexi Givi je tady.
Ony ty plexi (Givi a Biondi) jsou jinak tvarované, takže se určitě budou jinak chovat. Odkud jsi? Že bych to Biondi rád vyzkoušel. Stejně tak variátor Malossi mě zajímá, ten určitě taky udělá dost, alespoň u Agilitky to byl znatelný rozdíl. Pár fotek toho mého plexi Givi je tady.
Honda Integra 750D, r.v. 2015
Kymco Yager GT 125, r.v. 2013 - plexi Givi - zkráceno o 12 cm, xenon, alarm, od 15.000 km Malossi Multivar
Kymco Agilty 50, r.v. 2008 - prodáno 8.4.2013 s najetými 26.100 km
Kymco Yager GT 125, r.v. 2013 - plexi Givi - zkráceno o 12 cm, xenon, alarm, od 15.000 km Malossi Multivar
Ano, Láďo. Teď, když je tepleji, jezdím jen v riflích. Za chladnějšího počasí jezdím v zateplených kalhotáech a při teplotách okolo 0°C si i pod ně oblíkám rifle.motorr66 píše:Pavle, jezdíš v riflích? Tak zkus motokalhoty, třeba změníš názor
O motokalhotách jsem uvažoval, ale teď spíše přemýšlím o nové bundě buď a nebo. Tu první jsem měl na sobě a seděla mi. Jen mi vadí, že nemá kapsy na klasický zip, ale jen na suchý.
Mimochodem, včera jsem překonal prvních 1.000 km. 
Já jsem Yagera koupil z druhé ruky, takže ani nevím (protože majitel nevěděl), jaká gramáž válečků je ve variátoru a zatím jsem se nedostal k tomu, abych to zjišťoval (dá se to určit třeba podle barvy válečku, protože předpokládám, že po nějaké době se válečky opotřebovávají). Takže já mám 100 km/h někde těsně pod 9K otáček (s velkým plexi).Cossman píše:Při včerejší cestě z práce, kdy jsem se dobrých 15 km táhnul za kamionem a nebyl shopen ho v 80 km/h předjet kvůli turbulencím a "línosti" Yagera, jsem se definitivně rozhodl, že plexi Givi půjde dolů.A taky šlo, za 10 minut bylo zpátky originální. Večer jsem jel ke švagrové a byl to zase ten živý Yager, na který jsem byl zvyklý. Předjet auto jedoucí 80 km/h na 3/4 plynu úplně bez problémů, stejně tak držet 100 km/h (tachometrových) na půl plynu a nohavice jen jemně vlály.
![]()
Jsem z Děčína, takže trochu z rukyOdkud jsi? Že bych to Biondi rád vyzkoušel. Stejně tak variátor Malossi mě zajímá, ten určitě taky udělá dost, alespoň u Agilitky to byl znatelný rozdíl.
Kymco Yager 125 GT, r.v. 2008, variátor Malossi, velké plexi Biondy.
- Gandalf
- Spisovatel příspěvkový
Sakra 170 stran jsem měl snad na jedinou státnici, asi jsem si vybral nesprávnou školu...
Držím palce, státnice jsou vždycky na nic, protože člověk (na rozdíl od běžné zkoušky) jen těžko všechno obsáhne a záleží zpravidla na libovůli a náladě zkoušejících, resp. toho největšího idiota z komise
Držím palce, státnice jsou vždycky na nic, protože člověk (na rozdíl od běžné zkoušky) jen těžko všechno obsáhne a záleží zpravidla na libovůli a náladě zkoušejících, resp. toho největšího idiota z komise
Honda Forza 300 (2019) 
(Honda CTX 700D 16-19, Piaggio X10 350 13-16, Kymco Downtown 125 2012-13, Babetta 210 1988-2000)

(Honda CTX 700D 16-19, Piaggio X10 350 13-16, Kymco Downtown 125 2012-13, Babetta 210 1988-2000)