Nová tryska DJ 50 S

Podělte se o své zkušenosti s ostatními

Moderátoři: manet125, Gek

Odpovědět
jackm
Už mám víc než deset

Nová tryska DJ 50 S

Příspěvek od jackm » stř 04 črc 2012, 22:35

Ahoj, dnes už sice další téma v Techn. sekci, ale aspoň, když všechno píšu na různý fóra, tak, když se mi povede problém vyřešit, tak to někomu pomůže.

S mým Kymco DJ 50 S mám problémy, že většinou do kopců, jak jedu na plný plyn, mi přestane reagovat na plyn a snižuje rychlost až musím zastavit, chvíli stát a potom se zase rozjedu. Když se úplně nezastaví v kopci, tak na rovince za kopcem, nechce akcelerovat a z kopce velkého, jak jedu na plný plyn, tak to taky není ono, cítím to, někdy to semnou do kopce i škube dopředu - dozadu.

Co všechno jsem zkoušel napíšu do tématu o DJ 50 S // je to tam.

Každopádně, děje se mi to zřejmě po odblokaci skútru (ale prvních cca 400 km tak, po odblokaci se mi to nedělo) , ta proběhla tak, že mi akorát ve variátoru vyměnili toto: Obrázek.

Trysku mi prý nevyměnili a když jsem byl v jednom ze servisů, tak mi servisák řekl, že jestli mi neměnili trysku, tak se nediví, že to se musí taky vyměnit, tu jak jsem se ptal, přímo tam, kde mi to dělali, mi nevyměnili.

Momentálně jsem karburátor rozmontoval a je tam tryska K80, z čehož soudím, že je to 80 : Obrázek
Tady jsem se dočetl, že Agility MMC 4 takt má podle toho německého webu s orig. dílami 80 , ale jakattara tam má 82 , divné, přitom to má všechno krom vzhledu a té sedačky stejné.

Nevím, zda to ta tryska může dělat, ale když mi to říkal jeden z těch servisáků a na netu jsem četl, že při odblokaci se tryska mění.
Tady na fóru jsem našel, taky jeden z příznaků, co mám cukání:
antilop píše:Obrázek
A když už zkouším vše, co je v mých silách, tak trysku za 149 Kč (cena v obchodě, který mám k dispozici, jestli ale budou mít velikost, co potřebuji) bych koupit mohl.

Když je tam teď 80 , kolik myslíte, že bych měl koupit, když to stojí 149 Kč, to je docela dost, na takovou malou kravinku :D , tak bych nerad kupoval jich víc. O těch setech, kde je např od 90 - 100 vím, ale ty stojí skoro pět set a ještě bych musel platit Českou poštu nebo PPL. :D

A pak ještě jde taky o tu velikost tuším, že tam je M5? V tom krámu, který mám k dispozici jsem našel akorát M4 na eshopu, tak bych musel zvolit asi jiný.

Takže když to tak shrnu, potřeboval bych vědět:
  • ● Jakou velikost trysky bych měl zvolit? (rychlost je vyšší o 6 km/h na rovince a z kopce, nějakého extrémního až o 15km/h, než to jelo předtím)

●Je to M5?

●Mohlo by to tím být?
Díky moc :D
Naposledy upravil(a) jackm dne čtv 05 črc 2012, 11:04, celkem upraveno 1 x.

jackm
Už mám víc než deset

Příspěvek od jackm » stř 04 črc 2012, 23:59

Tento krám mám k dispozici: http://motomike.cz/category/10412040603?show=gallery
Zajímavé, že je tam pro 4 takt s motorem QMB139, to souhlasí, ale jsou tam jen M4. Nýbrž na nějakém německém foru jsem četl, že mám v karburátoru asi M5 (teda alespoň tam někdo někomu radil ať si vymění trysku a dá tam M5) i na českém foru u Agility jsem četl cosi o M5, ale třeba to špatně chápu a jde tam jak M4 tak i M5.

Tak už i vím, co to je, je to počet závitů, tak to nevím, jestli 4 tedy nejsou málo asi půjdu po M5, bude to jistější a ještě ale nevím, jestli 82, 84, 85, 86 ... Snad někdo poradí :) a kdyby to i pomohlo, byl bych strašně moc štastný po těch 3 měsících řešení toho samého..

No vida, tak jsem se proklikal i k M5, tak se stavím na prodejně, jestli je budou mít i tam a ty M5 jsou za 53 Kč, tak to vemu 82 a 84 a uvidím.

A tady se jakattara ptal přímo na to číslo trysky, co někdo údajně dostal ke skútru, ale prý to tam nebylo napsané, škoda mohlo nám to ulehčit práci.

Tady zase píšou spíš M4, co jsem četl v manuálu je tam karburátor 17 a to by odpovídalo M4, jsem z toho vedle. :oops:

jackm
Už mám víc než deset

Příspěvek od jackm » čtv 05 črc 2012, 11:06

Na konec jsem objednal M5 - ve velikostech 82 a 84, trysky, ale můj problém způsobovat nebudou, ale tím, že to po odblokaci vyměním o něco větší nic nezkazím. Řešení problému bude pokračovat v tématu o DJ 50 S.

jackm
Už mám víc než deset

Příspěvek od jackm » sob 07 črc 2012, 22:05

Takže velikost M5 sedí a trysku doporučuji velikost 82.

Odpovědět