Jarní startování
Re: Jarní startování
No to už jsem zkoušel dřív. Ono to točí motorem dobře, ale svíčka nehází jiskru. Podle mého názoru asi bude zrada někde v kontaktech. Zkusím to rozdělat, uvidím, kam se dostanu.
Cyborg City 150 (Otloukánek) - prodán, TGB Xmotion 300i, Kymco People 300i, Kymco Xciting 400i ABS, Honda SH 150i (SHimla), Honda Integra 700
Podařilo se
Tak nemožné se stalo skutkem, skútr se mi podařilo oživit. Dík patří především Gekovi,který mě navedl správným směrem.
Sundal jsem horní kryt se sedlem a šel od svíčky elektrickým vedením a hledal chybu. Našel jsem ukostření, bylo zaoxidované. Povolil, vyčistil, prostříkl. Taky jsem oddělal fajfku, strčil tam červený pól od AVOmetu a měřil proud. Ukázalo to napětí přes 13 V. Fajfku dal zpět, nasadil do ní svíčku a ejhle, jiskru to dávalo. Tak jsem ji vysušil, našrouboval do válce. Chvíli nic, pak to začalo nesměle blafat, až se to chytlo. No po 2 měsících stání venku, je to karburátor... No a pak už jen nasednout a jet. Ujel jsem cca 55 km a vše OK.
Jsem na sebe pyšný, protože dříve veškeré opravy zpravidla končily tím, že jsem věci spíš ublížil než pomohl. Mám velkou radost.
Sundal jsem horní kryt se sedlem a šel od svíčky elektrickým vedením a hledal chybu. Našel jsem ukostření, bylo zaoxidované. Povolil, vyčistil, prostříkl. Taky jsem oddělal fajfku, strčil tam červený pól od AVOmetu a měřil proud. Ukázalo to napětí přes 13 V. Fajfku dal zpět, nasadil do ní svíčku a ejhle, jiskru to dávalo. Tak jsem ji vysušil, našrouboval do válce. Chvíli nic, pak to začalo nesměle blafat, až se to chytlo. No po 2 měsících stání venku, je to karburátor... No a pak už jen nasednout a jet. Ujel jsem cca 55 km a vše OK.
Jsem na sebe pyšný, protože dříve veškeré opravy zpravidla končily tím, že jsem věci spíš ublížil než pomohl. Mám velkou radost.
Cyborg City 150 (Otloukánek) - prodán, TGB Xmotion 300i, Kymco People 300i, Kymco Xciting 400i ABS, Honda SH 150i (SHimla), Honda Integra 700
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Super. Hlavně, že jsi to našel. 
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
Tak podobná situace se opakovala na TGB. Jenže skútr stál jen pár dní a motor je stříkačka. Nenastartoval jsem. Dnes jsem to zkusil znovu. Po delším pobízení to začalo blafat, až se to nakonec chytlo. Zítra to protáhnu. Byla někde diskuze, jestli se stříkačka může uchlastat. Pánové, může. Pro jistotu jsem nalil deci Velfobinu.
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Uchlastat se může nejen stříkačka, ale i "násoska" .... hezký den všem!

Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
A pak ještě já s Jáchym na akci....

Chlastaj všici. Ale všeho dočasu. Až tady zavládne šaríja, nikdo se nedá ani pivko na stojáka.
Říkáš to,jako by ses na to těšil
Já věřím,že tohle nenastane .
Vladimír,aby se nám to tady nepletlo.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
Rozčilovat se,znamená - mstít se sám na sobě - pro blbost druhých.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
Rozčilovat se,znamená - mstít se sám na sobě - pro blbost druhých.
- manet125
- Spisovatel příspěvkový
Co to má společnýho se startováním?
Dávejte si majzla, jsem zpět
Dávejte si majzla, jsem zpět
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
- Gandalf
- Spisovatel příspěvkový
Prostě dáš pivo a nastartuješ motor, velký bratře 
Honda Forza 300 (2019) 
(Honda CTX 700D 16-19, Piaggio X10 350 13-16, Kymco Downtown 125 2012-13, Babetta 210 1988-2000)

(Honda CTX 700D 16-19, Piaggio X10 350 13-16, Kymco Downtown 125 2012-13, Babetta 210 1988-2000)
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Jo, copak jste to jinde nečetli, že už je na papíře o kolaudačním rozhodnutí už i kulaťoučké razítko?! ... tak to aby si člověk teď už zase jóóó dával majzla, co kam píše!!!
Kupříkladu já si myslím, že dát si pivo a vzápětí po něm startovat je zcela zbytečné, pokud tedy nestartuju před jízdou stroj kamarádův, nebo nehodlám nechat klepat svůj stroj 2 hodiny na stojánku. Neb dle doposud platné legislativy není u nás možné řídit po požití alkoholu a nebo v době, kdy bych požitím alkoholu mohl být pod jeho vlivem. U mě a 10°piva jsou to bratru 2 hodiny, co by stroj klepal volnoběh na stojánku a to mi přijde zcela zcestné až zbytečné. Jiná situace je, když na jaře chystám stroj na sezónu, pochlastávám si u toho pivánko a nehodlám na stroji vyjíždět, leč součástí předsezónní prohlídky je i zkušební startování ... to je pak jiný "šálek kávy" .. hezký den, kamarádi !

Kymco Downtown 300i ABS
Protože byl dneska první jarní den, tak jsem se jal jarně startovat. A nenastartoval. Což jsem teda jako čekal, bo jsem kus kokota a před 14 dny když jsem měnil žárovičku SPZky, tak jak jsem kontroloval, jak hezky svítí, jsem debil stará nechal otočenej klíček. Samo, že po těch 14 dnech baterka úplně kantáre. Tak ikdyž jsem jí dokázal ještě nabít a napětí si drží, tak startovací výkon zřejmě nepodává, protože to sice celkem dobře točilo, ale ani nepuflo. Nějak nebyl čas, abych to natočil přes autobaterku.
Jen podotknu, že baterka je tam nová od dubna loňského roku. Když je člověk debil stojí to holt peníze
Jen podotknu, že baterka je tam nová od dubna loňského roku. Když je člověk debil stojí to holt peníze
Agility 50 4T, Xciting 500 AFI , K-xct 125i, VARAN, Džamila CB500
No nejsi v tom sám, při podzimní demontáži vzduch filtru a jeho ošetření na Piaggio 350 jsem dal igelit do sání. Po víc jak 100% přesvědčení že je vyndanej a následným startu bylo vymalováno- uchlastáno. Ještě dobrý že tam nebyl katík a lambda to snad přežila.
No nadával jsem taky a hodně, dobrý na tom je ,že určitě máme už na celý rok vybrano to špatný.
No nadával jsem taky a hodně, dobrý na tom je ,že určitě máme už na celý rok vybrano to špatný.
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Aspoň kdyby měl človek jistotu, že když už vymastí něco podobného, že už si dá na to příště majlzla ... a ono prd

Kymco Downtown 300i ABS
Jene, a nebudeš tomu věřit jakým způsobem jsem si oddělal baterku na pajdě 
Agility 50 4T, Xciting 500 AFI , K-xct 125i, VARAN, Džamila CB500