Helmy, přilby, moto oblečení a další podobné ...

Podělte se o své zkušenosti s ostatními

Moderátoři: manet125, Gek

Odpovědět
jakattara
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakattara » stř 17 dub 2013, 10:43

V sobotu jsem svou starou daroval kamarádovi.... :( .
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...

Bobo76
Starší Kecal

Příspěvek od Bobo76 » stř 17 dub 2013, 15:24

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jáchy obvykle lupnu ve vláknu na poslední stránku a tam vidím tvuj text že si starou dal kamarádovi to mě fakt dostalo až potom sem mrkl o čem vlastně mluvíš
Kymče Xciting 500 koupený (20.4.2011) zatím až na nějaké maličkosti spokojený majitel

jakattara
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakattara » stř 17 dub 2013, 18:31

Jeeeeeezevec, to by mi Kamka dala. Nebo vlastně spíše né, že? :D :D :)
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...

HonzaH
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH » čtv 18 dub 2013, 07:44

:shock: :D :D :D ... no ...spíš teda asi nedala ... pokud je teda Kamka "stará" ... v tom totiž tkví podstata ... pokud totiž Kamka není "stará", logicky se jí to netýká ... ale zasmál jsem se, díky kluci :wink: :D :D :D
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp

motorr66
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorr66 » čtv 18 dub 2013, 21:03

Honzo, mám Jetku po Jance nebo vyklápěčku po mně. Je třeba vyzkoušet ...
Pomalu, ale jistě ...

Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...

HonzaH
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH » pát 19 dub 2013, 06:54

Ladiku, tak jestli by byly k mání za rozumný peníz, tak já bych se zastavil někdy příští týden, nebo jak budeš mít ranní, tak bych po práci dojel i s velkým kufrem a zkusil bych je vzít domů na odzkoušení, souhlas? :wink:
Kymco Downtown 300i ABS

motorr66
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorr66 » pát 19 dub 2013, 11:22

Ok, příští týden se ozvi, od 15h jsem kromě středy free :lol:
Pomalu, ale jistě ...

Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...

HonzaH
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH » pát 19 dub 2013, 12:40

Jasně! ... rozumím, provedu ... :wink: :) .. a zatím díky :wink: :)
Kymco Downtown 300i ABS

Lojki
Už mám víc než deset

Příspěvek od Lojki » úte 23 dub 2013, 14:53

Ahoj, mám v plánu koupit Kymco Super 8 125. Ale od oblečení na skůtr nemám ještě zhola nic. Jezdíte v létě jen tak? žabky kraťasy tričko? ebo pokaždé zodpovědně nějak oblečení? A případně jak? Se mi nějak nebude asi chtít tahat batoh s bundou botama a kalhotama a převlíkat se sem a tam, když pojedu na přehradu.

jouza74
Superkecal

Příspěvek od jouza74 » úte 23 dub 2013, 15:15

Všechno se odvíjí od toho jaký máš jízdní styl. Pokud pojedeš jenom v létě pomalu na kochačku, určitě by jsi vystačil s civilním oblečením + vždy kvalitní helmu a rukavice. Ty to schytají vždycky nejvíc. Pokud jsi v povaze taky trochu divoch, neváhal bych se obléknout pořádně celý. Jak známo, štěstí přeje připraveným. Já mám do práce cca 5km dlouhou štreku přes město. Jezdím to v civilu, ale jakmile jedu dál nastrojím se do plné polní. Holt chvíli to trvá, ale zasejc je mi potom šumák, jaký bude počasí za hodinu, nebo půl dne.
Naposledy upravil(a) jouza74 dne úte 23 dub 2013, 15:21, celkem upraveno 1 x.
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
na delší štreky Moto Guzzi Breva 750 r.v. 2004
a na ty nejdelší Triumph Trophy 1200 SE r.v. 2013

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » úte 23 dub 2013, 15:19

Znám lidi, co se na kole vymlátili tak, že si museli nechat změnit fotku v občanském notýsku. Viděl jsem v TV kluka, co skočil na mašinu a letěl jen pro cigára. Asi pak litoval, že se řádně neoblékl, když se válel vedle obrubníku.
Soudím, že žabky, kraťasy a tričko budou v létě nesmírně pohodlné a vzdušné, ale popravdě, když se spařím v bundě, pořádných kalhotách a v botách, tak to dám vyprat a já se vysprchuji. Ovšem s tělem omotaným náplastmi a fáči ( v lepším případě ) se stejně moc v přehradě koupat nebudeš. Pokud to máš kousek, tak je lepší na kole.
Ale každý svého štěstí strojvůdcem.

Motoškola Landa
NEJEZDĚTE BEZ MOTOCYKLOVÉ VÝBAVY
Zákonná úprava ČR sice nařizuje řidiči a spolujezdci pouze použití schválené motocyklové helmy a ochranu zraku. Toto však nestačí! Důrazně doporučujeme mít při jakékoli jízdě na motocyklu vhodné nejlépe přímo motocyklové oblečení obuv a rukavice. Jízda bez řádné motocyklové výbavy může mít za následek vážné a bolestivé zranění a to i při pádu v minimálních rychlostech. Je třeba si uvědomit že klasické civilní oblečení (tenisky, rifle, lehká bunda nebo mikina) vám při pádu na motocyklu téměř nepomohou. Sednout na jakýkoli motocykl v tričku, kraťasech a sandálech je hazard s vlastním tělem a naprostý amatérismus. Minimální výbava jezdce by měla být pevná kotníková obuv, dlouhé pevné oděruodolné kalhoty (nejlépe s chrániči kolen a holení), pevná oděruodolná bunda (nejlépe s chrániči páteře loktů a ramen) a motocyklové rukavice.. Začínající motocyklista si pravděpodobně hned nepůjde koupit motocyklovou koženou kombinézu, ale každý by si měl dříve než motocykl pořídit byť to nejlevnější nebo i starší motooblečení. Přijatelnou alternativou mohou být samostatné chrániče oblečené pod nebo nad civilním oblečením. Tato doporučení platí i pro spolujezdce!
Citace ze stránek http://www.motoskola-landa.cz/vseobecna-doporuceni
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici." :)

Lojki
Už mám víc než deset

Příspěvek od Lojki » úte 23 dub 2013, 15:25

No taky se bojím po těch hrůzných obrázcích co jsem za celý život viděl. Nechtěl bych za sebou nechat krásně dlouhou žlutě tučnou čáru. AU

Ale jsem horkokrevný a potím se i v zimě. Ale mám se rád. Víte o dobrém eshopu případně o prodejně oblečení v Ostravě?

Díky

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » úte 23 dub 2013, 15:29

Tam byl kdysi dům motorek, nebo jak se to jmenovalo. A určitě koupíš na léto vzdušnou bundu s chrániči a kalhoty např. kevlarové rifle. A boty se dají také koupit takové, které jsou bezpečné a přitom příjemné.

Edit: Dům motorek
Naposledy upravil(a) Gek dne úte 23 dub 2013, 15:31, celkem upraveno 1 x.

Lojki
Už mám víc než deset

Příspěvek od Lojki » úte 23 dub 2013, 15:29

Gek píše:Znám lidi, co se na kole vymlátili tak, že si museli nechat změnit fotku v občanském notýsku. Viděl jsem v TV kluka, co skočil na mašinu a letěl jen pro cigára. Asi pak litoval, že se řádně neoblékl, když se válel vedle obrubníku.
Soudím, že žabky, kraťasy a tričko budou v létě nesmírně pohodlné a vzdušné, ale popravdě, když se spařím v bundě, pořádných kalhotách a v botách, tak to dám vyprat a já se vysprchuji. Ovšem s tělem omotaným náplastmi a fáči ( v lepším případě ) se stejně moc v přehradě koupat nebudeš. Pokud to máš kousek, tak je lepší na kole.
Ale každý svého štěstí strojvůdcem.

Motoškola Landa
NEJEZDĚTE BEZ MOTOCYKLOVÉ VÝBAVY
Zákonná úprava ČR sice nařizuje řidiči a spolujezdci pouze použití schválené motocyklové helmy a ochranu zraku. Toto však nestačí! Důrazně doporučujeme mít při jakékoli jízdě na motocyklu vhodné nejlépe přímo motocyklové oblečení obuv a rukavice. Jízda bez řádné motocyklové výbavy může mít za následek vážné a bolestivé zranění a to i při pádu v minimálních rychlostech. Je třeba si uvědomit že klasické civilní oblečení (tenisky, rifle, lehká bunda nebo mikina) vám při pádu na motocyklu téměř nepomohou. Sednout na jakýkoli motocykl v tričku, kraťasech a sandálech je hazard s vlastním tělem a naprostý amatérismus. Minimální výbava jezdce by měla být pevná kotníková obuv, dlouhé pevné oděruodolné kalhoty (nejlépe s chrániči kolen a holení), pevná oděruodolná bunda (nejlépe s chrániči páteře loktů a ramen) a motocyklové rukavice.. Začínající motocyklista si pravděpodobně hned nepůjde koupit motocyklovou koženou kombinézu, ale každý by si měl dříve než motocykl pořídit byť to nejlevnější nebo i starší motooblečení. Přijatelnou alternativou mohou být samostatné chrániče oblečené pod nebo nad civilním oblečením. Tato doporučení platí i pro spolujezdce!
Citace ze stránek http://www.motoskola-landa.cz/vseobecna-doporuceni
z toho článku a všeho toho oblečení mám pocit, jako by to bylo určeno opravdovým motorkářům a né ježdění na skůtrech 50 či 125 ccm.

Poprvé jsem skůtr okusil na dovolené v Řecku. Jeli jsme taky jenom tak. Tehda jsem o žádné ochraně neuvažoval a ani mne to nenapadlo. Jezdil tam každý a pohoda. Ale tady člověk nikdy neví kde potká nějakého magora a je po prdeli. Ale dal bych nevím co si jezdit tak krásně a bezstarostně jako na dovolené tehdy.

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » úte 23 dub 2013, 15:34

Ten závěr jsi napsal přesně. Ono je asi něco jiného jet v letovisku a na našich silnicích. A kór v létě. Někteří autaři jsou naštvaní, že jedeš a otevřou klidně i dveře ve frontě, kterou předjíždíš.

Ale to už jsme mimo rozsah tohoto vlákna a musel bych si vynadat. Takže se věnujme zde věnujme jen oblečení.

Odpovědět