Jarní startování

Podělte se o své zkušenosti s ostatními

Moderátoři: manet125, Gek

Odpovědět
František Procházka
Expert

Příspěvek od František Procházka » stř 10 říj 2012, 14:47

Dovoluji si přiložit kopii odpovědi od p.Štáhlavského z Vídně(já myslel,že jsou v Německu.

--------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den pane Procházka,

o Vašem případu vím a dost intenzivně jsem ho řešil s Vašim jmenovcem panem Procházkou. Systematicky jsem prošli celé vozidlo a nakonec jsme s panem Procházkou došli k závěru, že se jedná o ozubený převod startéru, který se skládá z mezilamel a ty byli již opotřebované a unavené. Po výměně tohoto dílu mi pan Procházka sdělil, že je vše v pořádku a že vozidlo startuje bezvadně. Avšak po několika úspěšných pokusech a následném několikadenním stání vozidla nešlo vozidlo opět nastartovat. Konzultoval jsem to opět s panem Procházkou a ten mi sdělil, že dle jeho názoru je na vině baterie, která pochopitelně předchozí závadou dostala dost zabrat. Pan Procházka mi řekl, že se pokusí sehnat novou silnou baterii, aby ověřil, zda je jeho podezření správné. Osobně jsem stejného názoru jako pan Procházka. Je nutné to zkusit, abychom věděli, zda dojde k nějaké změně či nikoliv. Pak uvidíme jak postupovat dále.
Strašně rád Vám pomohu, ale takto přes mail musím postupovat dle informací pana Procházky a on zase dle mých instrukcí. Není to jednoduché. Nic méně panu Procházkovi plně důvěřuji a v oblasti servisu a zkušenností patří mezi naše nejlepší prodejce. Je pravdou, že 500ccm motory nejsou u nás tak rozšířené jako 50ccm. Tomu také odpovídají zkušennosti z praxe.
Ohledně Vaši poznámky o ostatních vozidlech Xcting 500, je to asi tak, že např. model se vstřikováním má jiný systém, než karburátorový. Není možné tyto typy srovnávat. Je zde i odlišný systém převodů startérů. Při špatném startu u systému vstřikování můžeme například vyměnit řídící jednotku, u karburátoru to nelze. Ano občas se mi zde na stole objeví nějaké technické problémy, ale od toho jsem zde. A nejedná se pouze o vozidlo Xciting. Nemáme žádnou informaci od výrobce, že by se právě u konkrétního modelu řešila nějaká sériová vada. Vozidel Xciting bylo prodáno řádově tisíce a pokud znáte 4 případy poruchy startování, pak to je zanedbatelné procento. Další věc je, že ta zmiňovaná 4 vozidla mohou mít jinou příčinu, jiný průběh kilometrů, jinak opotřebovaný motor a jinak používaný systém startování. Každý případ se musí řešit v počátku individuálně a až po zjištění opravdové příčiny se dá hodnotit, zda jde o tutéž závadu.
Jen pro upřesnění, v segmentu jednoválcových motorů s většími obsahy je vzhledem ke koncepci většinou používán decompresor, či jiné zařízení, které usnadňuje startování. Xciting toto zařízení nemá a ve většině případů funguje. Je však možné, že při nižších teplotách, kdy jsou větší valivé odpory mechanických částí motoru a nižší výkon aku může dojít k sečtení těchot negativních sil a hodnot a tím k problému se startováním.
Nyní počkám pane Procházka na test pomocí silnější baterie a uvidíme, jak vše dopadne. Poté se spojíme, buďto přes pana Procházku, či takto přes mail a uvidíme.
Po dlouhých letech ježdění na chopperu jsem přesedlal po dlouhém váhání na skůtra Kymco 500 a Hondu SH 150i.

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » stř 10 říj 2012, 14:58

No uvidíme.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici." :)

manet125
Spisovatel příspěvkový

Příspěvek od manet125 » stř 10 říj 2012, 15:59

Já měl za to, že tohle zkoušení se zdravou a silnou baterkou už mají za sebou :shock: :roll: :shock: :roll:
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210

Petr 65
Už mám víc než deset

Příspěvek od Petr 65 » stř 10 říj 2012, 19:05

to je mazání medu kolem huby(omlouvám se za ten výraz kolego,mám tím na mysli naše všech huby),Já měl najeto 2000km a nestartovalo to.To asi není opotřebením motoru.Nechci dělat chytrého ale nezaměnil si Wieden s Wien?Tedy Rakousko s Německem?
Pařez,Pionýr,Jawa 350,Yamaha 750YZFŤing Ťong 50ccm,Kymco Exciting 500i,Kymco Myroad 700

Petr 65
Už mám víc než deset

Příspěvek od Petr 65 » stř 10 říj 2012, 19:14

Další demagogií je,že s tisíců prodaných pětistovek(tu statistiku bych chtěl vidět),nestartují jen 4.Já bych to zkrouhl,že nás na foru je má cca 5 a z toho 4 měli problémy se startováním.
Pařez,Pionýr,Jawa 350,Yamaha 750YZFŤing Ťong 50ccm,Kymco Exciting 500i,Kymco Myroad 700

František Procházka
Expert

Příspěvek od František Procházka » stř 10 říj 2012, 20:03

S tím Německem a Rakouskem máš pravdu.To jsem zmastil já.
Ten poradce z Německa je jediná moje šance,protože ten servisnam je v prdeli,neví jak dál.Věřím,že teď je baterka vyřízená po těch nepovedených startech.Koupil bych novou,ale na zimu se mě nechce.Ta stavající byla 1rok stará a stejně to nechytalo.
Po dlouhých letech ježdění na chopperu jsem přesedlal po dlouhém váhání na skůtra Kymco 500 a Hondu SH 150i.

Petr 65
Už mám víc než deset

Příspěvek od Petr 65 » stř 10 říj 2012, 21:06

Já raději připlatil za záruku.Je to hodně peněz ale dlouho jsem studoval fora a názory abych zjistil,že u skůtrů se to asi vyplatí.Venku,hlavně v Itálii,je to všechno denně jeté a je mormální,že(ve skutečnosti ne na tacho)mají najeto po osmi letech i 60 až 80 tisíc.Pak je jedno co si koupíš.Nedávno se mi svěřil pán,že už dvakrát dělal motor na burgmanovi,který měl údajně 18000km.Motúvěr má celkem slušné splátky a tak rozhodnutí nelituji.

motorr66
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorr66 » stř 10 říj 2012, 21:16

Hmmm, uvidíme a jsem zvědav :roll:
Pomalu, ale jistě ...

Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...

Rybička
Začátečník

Příspěvek od Rybička » stř 10 říj 2012, 22:12

Jenom kulím oči a koukám na tu smršť názorů a aktivit. Díky za pomoc. Hlavně tu, že v tom nejsem sám, i když si připadnu jako hloupý Janek mezi odborníky a můžu se něco dozvědět a něco podniknout a ne plakat nad vyhaslou mašinou. Ten Němec je pro mne díky Frantovi nadějí. Vyndal jsem teď baterku, mám ji doma, nabíjím a zítra ráno to zkusím. Včera večer (8 stupňů) se mi to s teplou a nabitou baterkou povedlo. Uvidíme zítra. Kdyby ta baterka byla v fakt slabá a já chtěl investovat do nějaké solidní, poraďte prosím, co vybrat.
Honda Lead 50, Honda Lead 100, Kymco Xciting 500i

František Procházka
Expert

Příspěvek od František Procházka » stř 10 říj 2012, 22:39

Já jsem měl vybranou tuto:Baterie MOTOBATT MBTX12U / YTX12-BS ( 12V 14AH ) - QuadFlex Baterry v Sccoterschop( Praha nebo Brno.)
Ještě před měsícem stála 1500Kč Psali někde že má startovací proud 200,jednou tolik než normální.Podívej se na ni a uvidíš,píšou,že se hodí do
Kymco 500i.Já počkám na jaro,v zimě nejezdím !!! mám to jenom pro radost a jezdím jenom když je hezky !!!(když to startuje !!!!!!)
Rád jsemTě poznal a doufám že se někdy potkáme a popláčeme si na ramenou.

HonzaH
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH » čtv 11 říj 2012, 06:15

klobouk dolů před tvou vitalitou františku a držím palce, ať to dopadne dobře ... a nejen tobě, ale všem, co mají problémy ...
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp

jakattara
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakattara » čtv 11 říj 2012, 07:36

Chlapi, mě je to opravdu, ze srdce líto a věřte, že jsem s vámi. :( .
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...

František Procházka
Expert

Příspěvek od František Procházka » čtv 11 říj 2012, 20:22

Děkuji za soucítění.Já bych teď stejně nejezdil (jak už jsem psal),tak v pravdě
mě to netlačí.Raději jim dám čas.Tomu opraváři vyloženě Kym překáží,má málo místa.Tak bude koukat,aby vypad.

motorr66
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorr66 » úte 16 říj 2012, 02:59

Vydržať, myslím že to vyjde :wink:
Pomalu, ale jistě ...

Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...

František Procházka
Expert

Příspěvek od František Procházka » ned 21 říj 2012, 10:57

To Rybička,jak jsi dopad s tou baterkou a co startování-chytá ????

Odpovědět