Zajímá mě, na jaký olej vaše motory jezdí a jak jsou na tom se spotřebou. Já mám S8 50 čtyřtakt. Měl jsem v motoru původní náplň na prvních 500km ani nevím jakou a následně při jediné garančce na které jsem byl jsem dostal Motorex Scooter viskozity 10W/50, výkonnost oleje nevím (ale určitě dostatečná). Už tehdy jsem si všiml, že to olej trochu žere, je to určitě dáno jednoduchostí strojku a výrobou na dálném východě, ale i tak - má to předepsané intervaly výměn 5.000km (i když jak kde, různé jazykové verze tvrdí naprosto různé proběhy) a 5 tisíc to bez doplňování rozhodně nedá. A pro mě "motor žere olej" pokud není schopen odjezdit výrobcem daný proběh bez doplnění - takže tento strojek žere olej. Následně jsem situaci ještě zdramatizoval tím, že jsem vědom si tohoto handicapu začal používat lehkoběžnou 5W/40 pro auta (API SM/CF), potože to na ní ještě míň žere (benzín) a mnohem líp to jde nastartovat ve chvíli, kdy je to dlouho odstavené a musím na to nohou (olej je řidší, takže nezlomím páku a nevysypu zuby
Dovede se někdo další k olejům vyjádřit?? Jinak pro účely zakázané reklamy kupuji na webu ekolube.cz (oleje.cz) a jsem nesmírně spokojen, mají kompletní sortiment výrobců olejů, zasílají za 50Kč, mají i nalévané oleje různých značek. Konkrétně tedy jezdím na Castrol Magnatec příslušné specifikace viz výše. Spotřebu benzínu mám tak 1.7-1.8/100km a to určitě motor nešetřím, peláší pěkně
MAZIVÁŘSKÉ MÝTY