B 650 EXE K8
Tak jako na autě - ti po vypnutí klíčku běží ventilátor,tak i já vypínám po dojezdu domů ,(kopec jak s sviňa), chcípákem a to zcela úmyslně,aby se v případě potřeby rozběhl ventilátor a vychladil vodu. Než sundám přilbu atd. je ochlazeno a já přepnu zpět,abych potom nešachoval,proč že mě to nestartuje. Myslím,že to má logiku. Taky mám jistotu,že to funguje a já v nějaké koloně nezačnu vřít,jak se mě přihodilo na burákovi.
Vladimír,aby se nám to tady nepletlo.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
Rozčilovat se,znamená - mstít se sám na sobě - pro blbost druhých.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
- maximznojmo
- Starší Kecal
- Kontaktovat uživatele:
Tím pádem to dělám tedy dobře, jen to musím nechat dochladit? Tak to je v pohodě. Měl jsem strach o baterku. A co můj kolega, když to vypíná tím červeným bezpečnostním vypínačem. Je tedy lepší to hodit nabok a nechat schladit? Pokud se to zapne? Moc dík
http://maximznojmo.rajce.idnes.cz/BMW_R_1200_RT/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tel. 602 549 759 Name: Pavel - Maxim
Moto postup: Rhon 50, Kymco Yager 125, Kymco Downtovn 125, Suzuki Burgman 650, nyní BMW R1200RT
Asi bych z toho nedělal vědu. Ať tak,či tak.skůtr to jistě přežije.
Házet to "na bok" ? Není to škoda ?
Kdo mu pořád pomáhá zdvihnout to ze země ? 
Házet to "na bok" ? Není to škoda ?
- jakattara
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Já se byl ptát v moto prodejně, pán vytáhl manuál k nějaké motorce a bylo tam psáno použití jen v nejnutnějších případě ( třeba nehoda ... mě se třeba stalo, že mi zmokl DO alarmu s dálkovým startem a skůtr zůstal nastartovaný i po otočení klíčku ).... Není to moje motorka, ale já bych jen klíč. Má to co dočinění s palivovým čerpadlem... Možná poradí chytřejší 
Naposledy upravil(a) jakattara dne čtv 24 črc 2014, 14:09, celkem upraveno 2 x.
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že je úplně šumák, čím se stroj vypne. Jestli klíčkem nebo čudlíkem. Nikdy jsem neslyšel o ničení čehokoliv. Výsledek je vždy stejný. Motor zdechne. stejný. Rozdíl je jen v tom, že klíček odpojí všechno, tlačítko jen jiskru. Spínač na bočáku je bezpečnostní pojistka. Taky to asi není škodlivé a je to stejné jako tlačítkem. Osobně vypínám dle momentální nálady. Někdy klíčkem, někdy čudlíkem.
Nechat chvilku zapnutý klíček a nechat vybláznit větrák je podle mě rozumné. Nikdy to neběží dlouho a baterce to tudíž neublíží.
Nechat chvilku zapnutý klíček a nechat vybláznit větrák je podle mě rozumné. Nikdy to neběží dlouho a baterce to tudíž neublíží.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
Červené tlačítko je prvoplánově určené pro případ nouze, kdy se třeba při havárii povede zalomit klíč ve spínačce. Prostě to přeruší obvod zapalování a na mojí Guzzi i odpojí čerpadlo. Má to svou logiku, protože proč by mělo čerpadlo hnát palivo směrem ke vstřikům, když to tam může být porušené a benzín bude stříkat na rozpálený motor.
Viděl bych to asi takhle. Bočním stojánkem bych to moc nedělal, to raději tím redčuflem. Následně hned klíčkem (já to vypínám pouze klíčkem). Dochlazování stojícího motoru ventilátorem z baterie je podle mne nesmysl, zbytečnost, ztráta času. Vždyť v momentě kdy vypnu motor, ukončím proces, kterým se motor zahřívá. Takže tak či tak se od vypnutí zapalování jakýmkoliv způsobem motor už jen zchlazuje. Je tak ?
Viděl bych to asi takhle. Bočním stojánkem bych to moc nedělal, to raději tím redčuflem. Následně hned klíčkem (já to vypínám pouze klíčkem). Dochlazování stojícího motoru ventilátorem z baterie je podle mne nesmysl, zbytečnost, ztráta času. Vždyť v momentě kdy vypnu motor, ukončím proces, kterým se motor zahřívá. Takže tak či tak se od vypnutí zapalování jakýmkoliv způsobem motor už jen zchlazuje. Je tak ?
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
na delší štreky Moto Guzzi Breva 750 r.v. 2004
a na ty nejdelší Triumph Trophy 1200 SE r.v. 2013
na delší štreky Moto Guzzi Breva 750 r.v. 2004
a na ty nejdelší Triumph Trophy 1200 SE r.v. 2013
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
No tak já bych si dovolil s Jouzíkem nesouhlasit. Kupodivu snad poprvé a jenom maličko a v podstatě nepodstatně. Jaká ztráta času !! Když zastavím, než slezu, než sundám hrnec, bundu, povolím kalhoty, napiju se, tak větrák ochladí rozpálený chladič pod bod kdy se vypne. Větrák. Takže asi tak.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
Tím bych si nebyl tak jistý. Ventilátor má minimálně 30W (možná i 50W), čili bere 2,5A (možná přes 4A), což není málo. I když pojede jen minutu, tak pokud už akumulátor není v nejlepší kondici, může to mít za následek i to, že vám pak XC nechtějí startovat. Souhlasím s Jouzíkem, proč chladit chladič, který se už stejně ničím nezahřívá, když motor i čerpadlo, které honí vodu, už stojí.Gek píše:Nechat chvilku zapnutý klíček a nechat vybláznit větrák je podle mě rozumné. Nikdy to neběží dlouho a baterce to tudíž neublíží.
Honda Integra 750D, r.v. 2015
Kymco Yager GT 125, r.v. 2013 - plexi Givi - zkráceno o 12 cm, xenon, alarm, od 15.000 km Malossi Multivar
Kymco Agilty 50, r.v. 2008 - prodáno 8.4.2013 s najetými 26.100 km
Kymco Yager GT 125, r.v. 2013 - plexi Givi - zkráceno o 12 cm, xenon, alarm, od 15.000 km Malossi Multivar
Ok. Proč to ale zcela nezávisle dělají naše plechovky? Taky motor stojí a ventilátor běží. Na co se to chladí, když čerpadlo stojí?
Jak které. Vím, že to dělaly některé Felicie i jedna s několika služebních. Teď máme Fabie a ty už to nedělají. A moje dvě soukromé auta taky ne. Prostě s vypnutím motoru klíčem se vypne i ventilátor.
Honda Integra 750D, r.v. 2015
- forman
- Expert
- Kontaktovat uživatele:
Pavle co je správné ti asi nikdo neřekne. Já sám za sebe - nouzový červený přepínač na řidítku nepoužívám nikdy na žádné motorce - je to proto nouzové tlačítko. Vypínám vždy a zásadně klíčkem. Při vyklopení bočáku sice motor zhasne,ale vše ostatní je stále pod napětím. To znamená,že stále svítí světla,popřípadě dočerpe čerpadlo a větrák taky frčí dokud nedochladí. (Odejdeš od skutra zapomeneš a když se vrátíš je baterka prázdná.!!!!)
Jiné to je u MOTORKY kde po vyklopení bočáku motor běží stále dál - pokud tedy nemáš zařezenou rychlost.
Jak je to s větrákem u auta po vypnutí klíčku to zatím nevím, mám Hyundajku teprve necelé dva měsíce (najeto 2100km) ,ale co vím, že když nemám sešlápnutou spojku,tak nenastartuju.
Jiné to je u MOTORKY kde po vyklopení bočáku motor běží stále dál - pokud tedy nemáš zařezenou rychlost.
Jak je to s větrákem u auta po vypnutí klíčku to zatím nevím, mám Hyundajku teprve necelé dva měsíce (najeto 2100km) ,ale co vím, že když nemám sešlápnutou spojku,tak nenastartuju.
Slyším na jméno RUDA
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Já zastávám názor vypínat klíčem. Pokud větrák chladí u něčeho, auta, motorky, skútra i po vytažení klíče, tak to tak konstruktéři z nějakého důvodu navrhli, je to jejich práce a snad tomu rozumí. Pokud větrák s vytažením klíče zdechne, má to logiku. Objem chladiva je tak malý, že není potřeba dochlazovat. Navíc jak psal Cosík, kapacita moto aku není srovnatelná s autobaterkou. Boční stojan ani červenočudl u plynového heftu pro chcípání motoru zásadně nepoužívám. Naučil jsem se ale před startem kontrolovat polohu červenočudlu, protože znám ftipálky, co se baví tím, že na parkovišti třeba u obchodu, benziny, kdekoliv, přepnou červenočudl do polohy vypnuto .. a náramně se pak z povzdálí baví, že nevíš co s tím je???, proč to nestartuje???

Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
- jakattara
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Jnak už se to tady řešilo
- viewtopic.php?t=482
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,