Myti a cisteni
Myti a cisteni
ahoj, mam takovy dotaz, jak mejete vase dvoukole stroje a cim? Mam uplne novy stroj a nerad bych nejakym zpusobem poskodil lak.....diky za odpoved
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
No já Kymčáka nemeju. Jednak bych si poničil lak a za druhé většinou oprší. 
Ale kdysi jsem Biga a párkrát Kyčáka myl. Ale vždy tak jednou za rok. Polil jsem ho vodou ( z hadice - žádná wabka ) pak jsem ho umyl šamponem nebo jarem a pak jsem ho otřel jelenicí a potom napastoval leštěnkou na metalízu.
Ale kdysi jsem Biga a párkrát Kyčáka myl. Ale vždy tak jednou za rok. Polil jsem ho vodou ( z hadice - žádná wabka ) pak jsem ho umyl šamponem nebo jarem a pak jsem ho otřel jelenicí a potom napastoval leštěnkou na metalízu.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
- jakattara
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Tak já ho myju vodou s jarem, na motor používám odmašťovač/čistič z Lídlu, černé - matné plasty ošetřuji po celou dobu cockpickem, občas Tempem na černé plasty ... 
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
- manet125
- Spisovatel příspěvkový
Houba a autošampon, pak utřu dosucha. Na spodní část skůtru a kola mám jinou houbu. Kymco používá kvalitní odolné laky. Na plasty přípravek na plasty ve spreji. POZOR! Na čištění plexi je lepší použít "okenu" bez alkoholu, jinak je riziko, že plexi chytne kouřový nádech.
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
-
Petr 65
- Už mám víc než deset
My teď máme v Ústí novou bezkontaktní myčku.Na motorku úplně ideální věc.Za 5 minut a 40 Kč máte umyto.Jen si musíte nechat čas na oplach demineralizovanou vodou,aby nezbyly fleky.Na Excitingu jsem čistil velké plexi od Givi až jsem ho poškrábal.Možná sami uvidíte,nový majitel přislíbil účast na Chrastavě.Tato myčka je malý zázrak,už tu dvě jsou od jiné firmy a vůbec to nefunguje tato je geniální.
Pařez,Pionýr,Jawa 350,Yamaha 750YZFŤing Ťong 50ccm,Kymco Exciting 500i,Kymco Myroad 700
Re: Myti a cisteni
Dovolím si oživit toto téma,
...jelikož vlastním wapku Nilfisk (tlakovou myčku), se kterou myju svoje auto tak se ptám, jestli to snese i motorka/skútr? Wapka má tlak 120 bar a teplotu vody cca 30-35°C (snese max. 40°C na vstupu) Mohu to mýt takhle anebo to škodí např. ložiskům, křehčím dílům a všeobecně celé motorce? Díky
.
...jelikož vlastním wapku Nilfisk (tlakovou myčku), se kterou myju svoje auto tak se ptám, jestli to snese i motorka/skútr? Wapka má tlak 120 bar a teplotu vody cca 30-35°C (snese max. 40°C na vstupu) Mohu to mýt takhle anebo to škodí např. ložiskům, křehčím dílům a všeobecně celé motorce? Díky