Pneu našich miláčků
Směr vzorku
Čest hoši,
tak i mě potkalo přezouvání a narazil jsem na takovou věc. Při správném nastavení směrové šipky na přední i zadní pneu vedou odtokové drážky v pneu proti sobě. Jak je to možné? Neměly by drážky směřovat stejným směrem na zadní i přední? Tatík stejné pneu a má to taky tak, ale mně je to divné. Je to kvůli záběru zadní pneu? Ale zase co aquaplaining? Na autě předek i zadek míří stejně...
Jelikož je lépe 1x vidět než 100x slyšet, tak jsem to i vyfotil:
http://trudic.rajce.idnes.cz/xciting#20 ... 607061.jpg
a
http://trudic.rajce.idnes.cz/xciting#20 ... 606261.jpg
Pneu jsou obě Michelin Power Pure
Jak to tedy je?
tak i mě potkalo přezouvání a narazil jsem na takovou věc. Při správném nastavení směrové šipky na přední i zadní pneu vedou odtokové drážky v pneu proti sobě. Jak je to možné? Neměly by drážky směřovat stejným směrem na zadní i přední? Tatík stejné pneu a má to taky tak, ale mně je to divné. Je to kvůli záběru zadní pneu? Ale zase co aquaplaining? Na autě předek i zadek míří stejně...
Jelikož je lépe 1x vidět než 100x slyšet, tak jsem to i vyfotil:
http://trudic.rajce.idnes.cz/xciting#20 ... 607061.jpg
a
http://trudic.rajce.idnes.cz/xciting#20 ... 606261.jpg
Pneu jsou obě Michelin Power Pure
Jak to tedy je?
Kymco Xciting 500iR - 7.400 km (já 4.400 km)
Honza jméno mé
Honza jméno mé
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Mám to také tak nazuto. Nevím proč to tak je. Ale pokud to v Michelinu nespletli, je to dobře. Jouzo poraď. Proč jdou vzorky proti sobě. ??
Michelin Silno půrky
Skladba silnopůrek
Michelin Silno půrky
Skladba silnopůrek
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Tipoval bych, že toto řešení přední gumě dává lepší dopřednou směrovou stabilitu právě proto, že přední guma je vlastně jen tlačená. Zadní pak potřebuje zabrat a dostat se co nejlépe k asfaltu, kam může přenést krouťák.
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
- motorr66
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem konečně minulý pátek přezul přední na Bridgestone Batlax a po první jízdě jsem dvakrát zastavil a kontroloval tlak v pneu a dotažení kola. Měl jsem pocit, že je něco špatně, nakonec to bylo jen pocitově, protože nový vzorek kladl větší odpor než sjetá Metzellerka
Dnes už v pohodě 
Pomalu, ale jistě ...
Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...
Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...
Včera jsem tu silnopůrku otestoval na vodě. Nijak mě neuchvátila. Tolikrát jsem cítil ztrátu adheze až jsem byl překvapený. Maxiska se mě zdála lepší. A že jsem na ní na vodě najezdil!
Vladimír,aby se nám to tady nepletlo.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
Rozčilovat se,znamená - mstít se sám na sobě - pro blbost druhých.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
Rozčilovat se,znamená - mstít se sám na sobě - pro blbost druhých.
- manet125
- Spisovatel příspěvkový
To je tím, že do zatáček málo klopíš a jedeš po tvrdé části běhounu.
Co se nájezdu týče, tak jsem měl na zadku asi 6000km a na další 2-3 tisíce to vypadalo. Honzo, moc taháš za plyn, to je ono

Co se nájezdu týče, tak jsem měl na zadku asi 6000km a na další 2-3 tisíce to vypadalo. Honzo, moc taháš za plyn, to je ono
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Volové ... hrábnul jsem s Downem jen jednou a to když jsem potřeboval z vedlejší vystřelit na hlavní a nevšiml jsem si, že stojím na jemném písku. Jinak se mnou, coby nadcentním permanentním závažíčkem, Down na asfaltu ne a ne hrábnout
.. holt 22kW a odměřený krouťák neošulíš. Taky náběh 10tis. km je s mojí váhou údaj z říše snů. Zatím nejvíc vydržela zadní Dunlop ScootSmart a to 7800km. Maxxiska, spolehlivá lepivka, pouze 5400km. Ale ještě k jízdě ve vodě, v úterý jsem jel domů v lijáku a mě teda silnopůrky nevypekly, zatím vlastně ještě ani jednou.
Kymco Downtown 300i ABS