Odvzdusneni chladici soustavy
Odvzdusneni chladici soustavy
Mám problém na Downtownu 125, měnil sem kapalinu chladící, podle klasického návodu. Vypustil sem kapalinu na chladiči pomocí hadice pak sem dolil chladič klasický jak se má, promačkal hadice, a dolil expanzku. Problém nastal kdy sem nastartoval tak cca. po 20 byl motor zahřáty a čekal sem než se větrák zapne, jenže skutr vyhodil že je přehřáty, což mi nikdy neudělal, šáhnul sem na chladič a byl studený tudíž ani ventilátor nemohl sepnout. tak sem ho raději hned vypnul.
Jak odvzdušním chladič ??
Na netu sem se dočetl u jiné motorky že když je to zavzdušněné, stačí zahřát motor, vypnout a že vzduch hadičkou co jde do expanzky vyjde pryč, a díky podtlaku si nasaje kapalinu místo toho......
co je na tom pravdy ?? [/b]
Jak odvzdušním chladič ??
Na netu sem se dočetl u jiné motorky že když je to zavzdušněné, stačí zahřát motor, vypnout a že vzduch hadičkou co jde do expanzky vyjde pryč, a díky podtlaku si nasaje kapalinu místo toho......
co je na tom pravdy ?? [/b]
Kymco Downtown 125, rok 2010
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Zkus podložit stojan a přední kolo, abys naklopil motor vzad (hlava nahoru), otevři expanzku a nech to tak stát klidně hodinu, myslím, že se to odvzdušní samo. Otázkou je, jestli nemáš problém s čerpadlem? Před výměnou to chladilo normálně?
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
Tak motor sem nechal běžet cca. 40minut na volnoběh, ukázalo mi to zahřáty motor, pak mi naskočilo přehřáty motor ale vzápětí jak sem přidal plyn hned to zhaslo, a zas ukazoval normální teplotu. tak nevím ale vrtule se mi nezapnula, hadice a chladič byly horké ale žádný extrém, na volnoběh se to nezahřeje aby sepnula vrtule, zítra se na tom projedu a řeknu další info.
Kymco Downtown 125, rok 2010
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak 125, ale 300 má termostat a ten by mohl být příčinou, proč ti nejde voda do chladiče. prostě se voda nezahřeje natolik, aby se termostat otevřel a nebo ti pod termostatem zůstala vzduchová bublina a ta nedovolí prohřátí a otevření termostatu. Vzduch je totiž izolant. jen tak nahlas přes písmenka přemýšlím, možná to ale ono není a problém je úplně jinde?? 
Kymco Downtown 300i ABS