Olej do převodovky
Olej do převodovky
AHoj, můžete poradit, jaký olej patří do zadní převodovky na Xciting 500? Našel jsem specifikaci SAE90, ale už nevím zda GL4 nebo GL5.
Kymco Xciting 500 Ri
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Tohle myslím není nikde specifikované. Nalil jsem tam TOTO
Výkonnostní kategorie
Pro značení výkonnostní kategorie převodových olejů se používá klasifikace API (American Petroleum Institute, USA). Označení výkonnostní třídy se skládá z písmen „GL“ (z angl. Gear Lubricant) a čísla, které udává výkonnostní stupeň, kterých je šest.
V současnosti jsou používány následující čtyři výkonnostní třídy:
GL-3 - nízkoaditivované oleje pro manuálně řazené převodovky se středním namáháním
GL-4 - oleje vysoce aditivované určené především pro ručně řazené převodovky a málo zatížené hypoidní převody
GL-5 - oleje určené pro vysoce zatížené hypoidní převody, pracující v nejtěžších provozních podmínkách, vystavené proměnnému rázovému zatížení
GL-6 - oleje pro hypoidní převody pracující v extrémních podmínkách. Zatím se používají velmi zřídka
Výkonnostní kategorie
Pro značení výkonnostní kategorie převodových olejů se používá klasifikace API (American Petroleum Institute, USA). Označení výkonnostní třídy se skládá z písmen „GL“ (z angl. Gear Lubricant) a čísla, které udává výkonnostní stupeň, kterých je šest.
V současnosti jsou používány následující čtyři výkonnostní třídy:
GL-3 - nízkoaditivované oleje pro manuálně řazené převodovky se středním namáháním
GL-4 - oleje vysoce aditivované určené především pro ručně řazené převodovky a málo zatížené hypoidní převody
GL-5 - oleje určené pro vysoce zatížené hypoidní převody, pracující v nejtěžších provozních podmínkách, vystavené proměnnému rázovému zatížení
GL-6 - oleje pro hypoidní převody pracující v extrémních podmínkách. Zatím se používají velmi zřídka
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
- jakattara
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem vedel, ze ty o tom budes neco vedet. Jen jsem psal z mobilu a prispevek se mi nepodarilo odeslat. Moc dik 
Naposledy upravil(a) jakattara dne sob 30 črc 2011, 22:03, celkem upraveno 1 x.
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...